Mi matere nismo normalne


Slobodanka BOBA ĐUDERIJA

 

1. Oćel ovo lito više? Malo mi je neugodno kad turistima na Braču rečen: "Dobrodošli na jedan od najsunčanijih otoka na Jadranu", a oni mi ljubazno klimaju glavama ispod kišnih kabanica.

2.
LP je inače skraćenica za Lijepi pozdrav. Kako može bit lipo nešto što se zove LP?

3. Nisi ti štracama do kolina, redikulu.

4. Jel' istina da samo jednom se jubi? Pitan za prijateljicu.

 

5. Prava dalmatinska mater to je kad ti dođe sin student, odma sa vrata zavapi "Ajme kako san se zaželija tvoje spize!" našta tebi zakuca srce od sriće i ponosa pa se baciš na posal pa od 7 uri ujutro trčeš u spizu pa kuvaš 24 vrste spize, a sin cilo to vrime ispaćen od studiranja i apstinencije od materine spize leži na kauču i surfa po imternetu i ondak mu to sve skupa staviš na stol puna iščekivanja, a jedva stojiš na noge i osluškuješ dok ne čuješ ono poznato pokvareno "Majko, niko ne kuva ka ti!", našta ti padneš i sad ka i svaki put, ijako se prid sviton praviš da ne padaš na te stvari jerbo nisi ti sad tu neka tradicijonalna dalmatinska mater šta živi za to da najide sina pih fuj bljak, i ondak se sin najide i itne ponovo na kauč, ti dođeš za njin sva rumena od kuvanja i razdragana, a on ti kaže da bi malo ubija oko, pa te izbaci iz dnevnog boravka, a ti se RAZNJEŽIŠ, ma vidi kako mu se sad spava i kako me lipo izbacija iz dnevnog boravka, ma oko materino, srića moja, odnijameđava ako smo mi matere normalne.

 

6. U sveopćem raspadu sistema djeluje čak i pomalo neozbiljno biti zabrinut za sebe. To je ko da se na tonućem Titaniku nerviraš jer večera kasni.

7. U sklopu mjera štednje odlučila san obrve ne sređivat kod kozmetičara nego paleći duvan na plinskom špakeru.

8. Ona govori da je njena mater znala prat suđe pjevušeći sebi u bradu o bella ciao bella ciao bella ciao ciao ciao i onda se jednog dana revolucija stvarno dogodila - ćaća joj je stavija ruku na rame, i reka: aj sidi, ja ću oprat suđe.

 

9. Sevdah to je kad ja šutim
jer nema te tastature da zabilježi
svu divotu onoga što volim
i svu grozotu onoga što me boli.

10. Naletin na dobar link, otvorin ga. Krenen da ću čitat, uočin dobar status. Pročitan ga, i istovremeno uočin link na još jedan dobar tekst. Spremin ga. Krenen da ću čitat, stigne poruka u inbox. Odgovorin, krenen da ću čitat sad već dva spremljena teksta, kadli naletin na još jedan link na neku obećavajuću kolumnu. Spremin link, uočin smišan komentar ispod vlastitog mi statusa. Crkajen od smija, pišen hahahahahahhaha i taman da ću krenit čitat prvi od ona tri spremljena teksta, kadli primjetin link na još jedan dobar tekst. Spremin ga, krenen da ću čitat prvi od četri spremljena teksta, kadli... Padne mi na pamet to sve napisat u status. Napisala, sad iden čitat. Ček evo link na još jedan dobar tekst...Trenutno iman otvorenih 6 prozora sa dobrim tekstovima koje neću pročitat jer moran po fejzbuku skupljat i pospremat linkove na dobre tekstove koje nikad neću pročitat.

 


Lipanj 2016.