Reci mi to smijehom - Prijatelji s kojima mi se skoro pa nemoguće posvadit


Slobodanka BOBA ĐUDERIJA


Priča prva

Zamolila ja brata da mi pomogne primistit jednu malu kredencu iz sobe u dnevni boravak. On doša i pribacimo mi nju. Pogledan sobu, i zaključin da mi je soba sad previše prazna. Odlučin vratit kredencu di je i bila i zovnen opet brata. On opet, bez pitanja ili komentara, dođe i pribacimo je nazad u sobu. Pogledan, učini mi se da bi bolje pasala uz zid nasuprot, pa zovnen brata da je primistimo. On dođe, i, u situaciji kad bi me svako normalan bija odavno posla kvragu i poludija, samo reče, sveudilj nosajuć onu kredencu:

- Teb' malo dosadno, a?


Priča druga

Jedno jutro upala ja na fejzbuku u žučnu diskusiju sa jednon prijateljicom. Ona meni vako, ja njoj nako, ona bilo, ja crno, ona crno, ja bilo, natežemo se, vadimo nekakve argumente, zapinile obadvi, gađamo se uskličnicima, bisnimo. Dođe jedna druga prija, i, umisto da kaže "Nemojte se prepirat" ili nešto slično, napiše:

 - Morate mi priporučit tu kavu šta je konzumirate.

 

Priča treća

Šaje mi jedan prijatej jutros sms da moremo li se čut. Ja mu odgovorin da mi je kiša poplavila balkon i da unosim stvari sa balkona u kuću pa da ću mu se javit kad završim. Međutim, kako se nisan javila, nakon jedno 3 ure stigne mi njegov sms:

- Oli unosiš i balkon unutra?


Neman pojma jel slučajno da su sve tri ove osobe u horoskopu Vodenjaci? U svakom slučaju, spadaju u onu vrstu s kojom mi se skoro pa nemoguće posvadit. Živili mi sto godina :)Prosinac 2014.