Sve je u redu, draga!


 

Ovako je jedan muž pisao ženi dok je ona dulje vremena bila odsutna


Puno hvala na tvom lijepom mailu. Ne trebaš se brinuti za mene. Sve je u redu. Kuham sam i svakim se danom sve više čudim kako to dobro funkcionira. U međuvremenu mogu to i pojesti a da ne idem u bolnicu na ispumpavanje želuca.

Jučer sam pekao krumpir. Mora li se krumpir čistiti? Dok se to peklo, otišao sam kupiti kruh. Kada sam se vratio, emajl-podloga u tavi se skroz otopila. Nisam mogao vjerovati da tako malo može izdržati. Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no naš mačak Muc je crn kao gavran i kašlje. Od tada panično bježi čim uključim kuhalo ili počnem lupa­ti tavama. Kako, kao što znaš, moram najmanje jednom dnevno pojesti nešto toplo, Muc se više ne pojavljuje.

Reci, koliko se dugo kuhaju jaja? Kuhao sam ih dva sata no nikako da postanu mekana. Daj mi napiši, mo­lim te, može li se zagoreno mlijeko još za nešto upotrijebiti. Ili da ga sta­vim sa strane dok se ti ne vratiš?

Imao sam lagani problem s gula­šom kada sam htio ugrijati konzer­vu. Nažalost, eksplodirala je u mi­krovalnoj. Vratašca od mikrovalne su izletila kroz prozor i uništila naš lijepi staklenik... i prozor isto. Kako je prozor bio zatvoren (moram ga dr­žati zatvorenim kada kuham jer ina­če uvijek dođu vatrogasci), izletio je skupa s doprozornikom. Udarni val je bio strašan.

Konzerva je nasuprot vratašcima izletila kao raketa prema gore, udarila u strop i brzinom munje udarila me u nogu ali ti znaš; što je jedna konzervica za Silat majstora.?

Je li ti se već dogodilo da ti se pr­ljavo suđe upljesnivilo? Kako li je to samo moguće u tako kratko vrijeme? Ti nisi niti puna četiri tjedna kod mame. Iza sudopera štošta živi, mogao bi čo­vjek "Svemir" snimiti. Otkuda dolaze samo svi ti gmizavci? Jesi li ih možda ti tamo ostavila? Uglavnom, napokon sam se sabrao i išao oprati suđe.

Draga, nemoj se molim te ljutiti i vikati, ali onaj dobar porculan od tvoje bake je polomljen. Izgledao je tako čvrsto da mi nije bilo ni na kraj pameti da neće izdržati. Možda su 1.000 okretaja mašine za rublje ipak malo previše.

Usput rečeno, i ona je isto pokva­rena. Prilikom centrifugiranja je veliki nož za rezanje mesa malo oštetio bu­banj... i sada se nalazi u zidu... nož, ne bubanj. Bubanj je poput satelita izletio kroz prozor i svom silinom udario u one tvoje terakota lonce s cvijećem.

Dok sam jeo, zaprljao sam naža­lost tepih u dnevnoj sobi i to sokom od rajčice.. Ti si mi uvijek govorila da se sok od rajčice ne da ničim izvući. Tu se nažalost varaš, draga moja, fleka je odlično izašla, dlake od tepiha nažalost isto. Možda ipak ni­sam trebao uzeti nitro razredivač.

Frižider sam morao otopiti. Ti si uvijek tako nespretna, led se da odlično odstraniti sa zidarskim čeki­ćem. No, čudno, sada više ne hladi nego grije. U svakom slučaju, meso je dobro pečeno, a jogurt, šampanjac i mineralna su eksplodirali.

 Draga moja. U četvrtak sam za­boravio zaključati kuću. Mora da je netko bio ovdje jer nedostaju neki vrijedni predmeti, no, novac sam ne čini čovjeka sretnim, kako ti to uvijek kažeš. Ormar je isto prazan, ali sigur­no nije bilo puno u njemu jer ti uvi­jek kažeš da nemaš što za obući.

Kada sam jučer navečer htio na­hraniti zeca, prevrnula mi se svijeća. Zec je sad bez dlake. Izgleda prilično smiješno.

Ovim bih htio završiti za danas. Sutra malo više. Nadam se da uži­vaš u miru bez mene i da se dobro odmaraš.

Ljubi te tvoj Posavski  :)

 

kolovoz 2010.