Za Europu, spremni


Arijana ČULINA

 

Evropa je napredovala i kad mi uđemo u nju, moremo računat i na legalizirani kurvaluk. Nekima će to odgo­varat, a nekima ne. Ali triba se prilagodit. Oni traže da igramo po njihovim pravilima ako oćemo u njih uć, pa molim lipo. Ko nije za to, nek ostane u svom selu. Dakle, dok u školama pokrivaju penise, u svitu cvate grupni seks. To je novi oblik zabave, prilagođen suvre­menom načinu života i mišljenja. Uz fast food dobili smo i fast seks, kako bi čovik u pauzi radnog vrimena moga na brzinu zadovoljit svoje potribice, u se, na se i poda se. Kad uđemo u Europu, i mi ćemo se moć tako zabavljat. U modernom svitu više nije nužno imat stalnog partnera ili trošit vrime na traženje novog, nego lipo kad se vratiš s posla oko 4 ure, pojedeš fast food iz kesice, digneš noge, opereš zubiće i pravac u swing klub. Tijekom 2002. takve klubove u Austriji je posjetilo milijon ljudi. Zato tu zemlju grupnjaka zovu zemlja snova ili Dolce Vita. Parovi i osamljene osobe imaju besplatan ulaz. Dođeš tamo, skineš se, baciš među ekipu i super. Kaže jedan talijanski par da to njima čuva brak. Žena se povaljuje sa svim i svakim, ka i on. Ko koga dovati i nema varanja. Osim toga, tamo stara baba more bez problema nać mladi ku... Ako to čuva brak, tribala bi i ja tamo odvest onoga moga.

Apropo toga, slobodan seks čuva ne samo brak, nego i turizam. 400 japanskih turista i 500 prostitutki održalisu trodnevne orgije u jednom njihovom hotelu s 5 zvjezdi­ca. Mogli bi to predložit i našemu ministru turizma. Ko zna, možda nam procvita. I tako kažu da nam fali neka atrakcija, nešto po čemu bi bili prepoznatljivi. Mi smo to ozbiljno shvatili i odma reagirali pa se već prošlo lito na jednoj našoj plaži slobodno u plićaku ljubakalo, praćaka-lo i valjakalo. Dobar glas se daleko čuje, i bogme više je bilo turista koji su pristizali sa svih strana svita na tu plažicu, nego u ostale dijelove zemlje. Tili mi to priznat ili ne, čovik se ipak ne more udaljit od čopora i prvobitne zajednice. A oko onih stvari sve se vrti, od rođenja pa do smrti. S tako neprednim mišljenjima i stavovima, otvore­nim za sve evropske napridne ideje, prije će nas primit u njihove swing klubove, odnosno u EU.

Kako sam već spomenila, i kod nas su se uvelike otvo­rila pitanja našeg odnosa prema nacionalnim manjina­ma, ali i odnosa prema seksualnim manjinama, o čemu ćemo sad.

Nedavno je panika zavladala Lijepom nam našom nakon šta se saznalo da je u Mostaru preminula jedna mlada prostitutka koja je širila HIV po cijeloj bivšoj nam našoj. Naši se muškarci našli u totalnoj panici. Nismo dotad imali pojma o tome koliko njih skakuće priko granice u potrazi za seksualnim uslugama. I dok domaće ženske vapiju za čvrstim muškim domaćim zagrljajem, oni se po sumnjivim strankinjama bacakaju. Valjda im je tako zgodnije. Nemaju nikakvih obaveza, a ono po šta dođu, dobiju, vrate se kući mirni i nikome ništa. Ili možda ipak da. Zaraze mnoge žene ni krive ni dužne, a maco tipovi tajno se testiraju. Kažu neki: "U Bosni je prije bila fora hvalit se ko je s kolko žena spava, a sad nikoništa ne govori". Svi Turci mukom zamukoše. I kako je svaka crna priča obojena dozom cinizma, tako su i ovaj put izjavili da je u Mostaru osnovana nova stranka, HIV pozitivna, samo se ne zna koliko ima članova.

 

Od našeg pjevača Vuce, koji se svojedobno zalaga za legalizaciju prostitucije, povatala sam neke izjave.

"U svitu za 115 eura imaš kompletnu uslugu, a u Splitu dođe ti neka ženska, prvo s njom moraš pričat, šta je naporno za popizdit, onda je odvedeš u restoran, ona na­ravno naruči ribu, šta je skupo za popizdit, potrošiš naj­manje 400 kuna, a ako k tome dodaš i piće, onda to košta za popizdit. I sad kad gledaš kolko potrošiš za samo jezik uvalit. Glumi neku sveticu, a ko zna s kim se ta sve fukala i kome će prenit boleštine. Zato sam ja za legalizaciju prostitucije, kurvama ja spašavam Hrvatsku. Prostituciju bi legalizira tako šta bi proširija manjine i kurve uvozija iz Tajlanda, Brazila. Volim svoju ženu, ali mrzim njezin fažol, a kurve bi proba samo zbog posla. Nakon odnosa s kurvama, ljudima je bolji odnos sa ženom."

Eto, i on se slaže sa sudionicima grupnog seksa da takvi odnosi čuvaju brak.

Za ulazak u Evropu moraju se riješit i prava homosek­sualaca, koja su u Evropi uglavnom regulirana, pa je u nekim zemljama dozvoljeno čak i sklapanje brakova unutar takvih zajednica. Nedavno je zbog izjave pred Europskim parlamentom o tome da je homoseksuali­zam grijeh, a homoseksualci nenormalni, talijanski mini­star europskih integracija R. Buttiglione, koji je triba preuzet resor pravosuđa i zaštite ljudskih prava, izgubija stolicu. O toj temi i kod nas se počelo otvoreno razgo­varat, i šta je prije bilo nezamislivo, homoseksualci gos­tuju u TV emisijama domaće proizvodnje i javno sedeklariraju. Nismo više, ka zatucani, postajemo naprid-ni i nazadni. Zagrebom su protutnjile i prve gay parade.


Neki muški su se povodom nje oglasili. Lipo je to šta država njima daje pare za paradu, a kako bi bilo da mi, koji imamo ljubavnice, zatražimo dotaciju i prošetamo u paradi glavnim gradom.

 


Prosinac 2013.