Predvodnici


Raport junačkoj naciji:

Kad su sovjetski tenkovi gazili Prag, dne 28.kolovoza 1968 na jednom, i dalje tajnom mjestu u Švicarskoj, sastali su se predstavnici hrvatske domovinske elite Dijaspore i dva predstavnika iz Hrvatske. U toku tri dana rada, pročitani su podnesci i objavljeni u knjizi"HRVATSKI RAZGOVORI O SLOBODI". Za svaki slučaj, trebalo je znati šta svojoj domovini žele oni koji su svoj život stavili na raspolaganje našem okupiranom ali nikad i pokorenom narodu.

Završetak jednog od tada pročitanih podnesaka donosimo u fac-simile-u. Jasno i nedvojbeno, prvi put je na znanstvenom skupu iznesena ideja rješivosti hrvatskog pitanja uključivanjem u euro-atlanske tokove.

Nakon 43 godine i 98 dana - taj projekt je priveden kraju. Hrvatska je ostvarila sovje pravo na samoodredjenje, dobrno je obradila načela pravne države s vladavinom prava, postala punopravnim članom NATO Saveza i - evo - danas! je u Bruxellesu potpisan Sporazum o pristupu Hrvatske Europskoj Uniji.

Marathon je priveden kraju.

Uopće nije važno to da se ni jedan od sudionika tog povijesnog Simpozija
'Hrvatske Revije' ne nalazi ni na kakvom položaju vlasti - mi smo odradili svoj posao VOJNIKA-PREDVODNIKA i predali vođenje poslova onima koje je hrvatska nacija birala da joj služe u slobodi i dostojanstvu.

Download
Fac-simile.pdf
Adobe Acrobat Dokument 799.1 KB
Download
Hrvatska Revija.pdf
Adobe Acrobat Dokument 1.1 MB

No, tu smo da pratimo da naša nacija - nakon prelaska crvenog mora i pustinje jednoumlja, te vrćenja u krugu bezumlja drugova koje još narod nije odlijepio sa partijskih stolaca - ne bi ponovno zapala u slične pošasti. Dolaze novi narastaji s dobrim znanjem i dostatnim iskustvima. To su oni koji su definirani zadnjom rečenicom ovog podneska.

To me je koštalo tri i pol godine robije, ali - tako se kali čelik!

Nek im bude sa srećom.

Mirko Vidović
doskorašnji Predsjednik Sabora HNV-a
i Direktor Domovinskog rata.

Francuska, dne 09.12.2011.


Prosinac 2011.