Dobra večer susjeda


Muškarci su kao žvake: prvo su slatki,

a poslije se lijepe.

 

grafit

 

 

PV
PV

Tko to još nije upoznao? Potpuno si švorc, novaca ni na vidiku, a gladan si. Dosta ti je ponavljanja, dva tri jela koje znadeš napraviti, u nedogled. Fakat, sada je vrijeme da kupiš novi otvarač za konzerve jer stari ti je u dotrajao ili da kreneš u lov. Vrijeme je objeda u trbuhu su mali majmuni, očajan si. Ali ne brini Posavski ima plan!

 

  1. Susjeda

 

Iz susjedinog stana se širi primamljivi miris. Pozvoniš i logički, slijedi kao u flmu, tvoj patetični glas.

─ Ah, oprostite, omeo sam Vas pri jelu?

Ili

─ Kako to dobro miriše; što ste tako finoga kuhali?! Meni to nikad ne uspije.

Uz to još nevin, skoro žalostan, pogled i ona je na koljenima, gotova je; i napokon će progovoriti glazbu za tvoje uši.

─ Želite jesti sa mnom? Puno sam skuhala.

Pristojnosti radi, malo se nećkaj. Nemoj odmah navaliti na jelo, kao mutav. Nakon njenog insistiranja uđi sigurnim korakom, da se kojim slučajem ne predomisli. Dobar tek.

 

  1. Mama

 

Kod mame je sve puno jednostavnije. Možeš biti sto posto siguran da će te dočekati s onim klasičnim pitanjem.

─ Dijete drago kako si mi mršav (ili nema te pola), jesi gladan? Hoćeš jesti?

Dakle, tu nemaš nikakvih naporâ, i možeš odmah za sofru.

 

 

  1. Plan B

 

S obzirom da Posavski zna i dođe, recimo, takva situacija da ni susjede a ni mame nema doma prelazimo na plan B. Njegovo realiziranje zahtijeva određenu dozu mašte ali bogme i šarma (žene vole Getelmene i šarmere). Mada, iskreno rečeno žene ne vole kokuze i ovo mi se čini nemoguća misija. No, vrijedi probati.

 

Kad izaberš žrtvu ispričaj neku tužnu priču iz svog života (slaži, brate, muško si), ali pazi da ne pretjeraš jer žene ne vole mlakonje; taman toliko da je raznježiš i probudiš pozornost. Budi uporan one vole uporne muškarce; tako liječe svoj bolesni narcizam. Ako si tvrd i plač ti baš ne ide od ruke, imaj pri sebi glavicu razrezanog luka (da, crvenog); malo protrljaj po očnim kapcima i suze će krenuti, plakat ćeš kao kišna godina. Opet velim! ne previše, jer žene ne vole plačkonje; tek toliko da je omekšaš. Ako joj kažeš da takvu ljepotu još nisi vidio, pola posla je obavljeno. A sad pamet u glavu i sve drugo će doći samo od sebe. Dobar tek.

 


Veljača 2017