Krivo srastanje


Društvo protiv Boga uvijek se pretvara

u društvo protiv čovjeka ...


Zdravko Tomac


PV
PV

Ovo što se događa u Jugoslaviji (pardon, Hrvatskoj) nema nigdje u Europi. Novoizabrana Predsjednica je svakodnevna meta novinara jugoslovenske "štampe" a posebno Večernjeg Lista. Velim, to nema nigdje u Europi. Zanimljivo da je u proteklih petnaest boljševičkih godina sve bilo med i mlijeko, svila i kadifa. Te Kolinda ovo, te Kolinda ono.

Kao da pišu o Sevki i njenom novom jebaču.

 

Vrhunac ovog Jugo-komunističkog orgijanja je u tekstu gdje skupina novinara Večernjaka, dakle grupno, pišu o Predjedničinim pogreškama u ovih, koliko?, tri mjeseca. Letimčno sam pročitao ali pozornost su mi privukli komentari čitatelja ispod teksta. Preko 400 (slovima; četiri stotine) koji brane Predsjednicu. Na pamet mi pade ona Mamićeva izjava: "Bog te j... ja bi kruha gladan bio ali ne bih pisao za te novine" ili "Pa vi bi za honorar prodali i rođenu mamu!"

Od tih silnih komentara prenijet ću poneke:

 

"Koliko autora trebate za jednu ovakvnu nakupinu besmislica? Što je izbjegla u Jasenovcu? Neopisivi govor mržnje ali i hrpu gluposti milanovića na koje ovi "basnoslovni" autori nisu ni reagiral. Ovo vam nije ništa nego briljatna, državnička politika gospođe predsjednice - ali to vi ne možete shvatiti. Ideološka zasljepljenost vam to ne dopušta."

 

"....u samo nekoliko sati dva pljuvanja po predsjednici !....bravo večernji ,prestigli ste jutarnji!...zar se natječete koje će biti bolje komunističko glasilo ,naravno uz radmanoviziju!"

 

"Jedina zemlja u svijetu gdje poražene snage u ratu upravljaju oblikovanjem javnog znanja, okupirali medije i Hrvatima nameću svoju istinu istinu poraženih yugofašista"

 

"Besmislice šatro novinara glupo je i navoditi a jedno moram a to je Jasenovac. O Jasenovcu je sve rekao neku večer u bujici Srbin Igor Vukić čiji su roditelji i baka i deda bili u radnom logoru. Rekao je naglašavam Srbin Vukić Jasenovac je velika laž i da će se govornici uskoro sramiti onoga sto duvreklu. Yugofasisticke laži i politiku raskrinkavamo"

 

"Orjunaški Večernji List."

 

"Gledam,,čitam i nevjerujem u kaj se VL pretvorio,,,kakvi naslovi protiv aktualne predsjednice,,Hrvatice,,domoljuba,,,pa VI kvazinovinari iz VL,,,,jeste li ikada pisali čija marioneta je bio drug Ivo?????Pa kaj Vam je crvena guja popapala mozak,,oči,,inteligenciju,,neznam kaj više da nabrojim,,,samo Vam gospodo "nezavisni" novinari velim,,,,sramite se ovako blatiti Hrvatsku Predsjednicu koja je izabrana voljom Hrvatskih građana,,,,,ili smo mi svi koji smo glasali za nju neinteligentna bića,,,kako nas Vi crveni novinari nastojite prikazati????Kaj o Vama misli svijet je dokaz da je Moja Predsjednica Svih Hrvata imala više susreta sa predstavnicima Zapadnih zemalja (ne regiona) neg je imao i Mile,i Vesna, i Jovo"

 

"...udbaške novine, udbaški portali, udbaški tekstov"

 

"probleme drzave pod tepih a udri po predsjednici ,to je tako prljava kampanja sdpeovaca ko i oni sami podpomognuti pristranim medijima i novinarima.. sram va sbilo.. bojlotirat vas treba.."

 

"Koliko pljuvanja i mržnje u ljevici . Ako je itko sramodio ovu našu Hrvatsku onda je to ova vlada i udruge koje financira našim novcem kao onu sa pusićem i teršeličkom koji su osim para dobili i odlikovanje kao najvrijedniji pljuvaći od prošlog ljubitelja petokrake Josipovića. To vam nije nikada smetalo kao i lex Perković niti Mesić koji pjeva ustaške pjesme , kupi novac i čekove i onda ga "zagubi" ali vam smeta predsjednica legalno izabrana od večine Hrvatskog naroda koja do sada nije napravila niti jedan krivi potez ."

 

"Jos jedan partisko udbasko jugo cetnicki portal"

 

"Razočarani novinari koji su glasovali za njihovog pulena Josipoviča sada napadaju predsjednicu. Udružuju se i po troje da napišu jedan pišljivi članak da bi se uvukli .... Milanoviću."

 

"drage novinarke i novinari, pa dajte se malo smirite, znam, znam da vam je zadatak udrit po KGK gdjegod se to može, ali dajte onda to nekak' pametnije izvodite, ovo kako to radite i na temama na kojima ju pokušavate 'zaskočit' je tak jadno, tak providno, tak nemušto da ono, boli glava, sram me da imamo tako loše novinare, i ogorčen sam da za te vaše školske uratke dobivate ne male nofce (od nas, zapravo) dok pametni i pošteni ljudi jedva spajaju kraj s krajem. da, baš sam ogorčen i na trenutke mi se doslovce gadite. ne vidim razliku između jedne ive puljić šego i npr. pupija, ili stazića ili milanovića. krasnec, ti isto si počeo brijat, ono, boli glava, do nedavno si bio normalan i tvoja izvješća iz bruxellesa su se dala čitat..ne znam što ti se pošemerilo u glavi u zadnje vrijeme?"

 

I tako dalje i tako dalje... Tko im je dao pravo da blate jedinu svijetlu točku u ovom hrvatskom mraku?

Pitam se, dokle to može ići? Zar će stvarno ići do kraja i onda okrenuti čiviju!?

 


Svibanj 2015.