Mujo sjaši, Delija uzjaši

Jer ako tko sluša Riječ, i ne izvršuje ju,

sličan je čovjeku koji promatra svoje lice u zrcalu,

pogleda se, ode i odmah zaboravi kakav bijaše.

 

                   Jakovljeva poslanica (Novi Zavjet i Psalmi str. 684)

 

Mjesec listopad ljeta gospodnjeg. Tko bi rekao, kako vrijeme leti. Dobro jutro! Sunce izlazi! Evo, ovaj bijeli ručnik je za tebe, istkan od turskog pamuka. Nije bilo oluje i grmljavine; cijelu noć je bio prebačen preko balkonske ograde, vani. Pun je zvjezdane prašine i mliječnih staza. Jutarnje sunce ga nasmijalo. Ručnik je spreman. Pogledaj! Kosa ti je mokra, obriši je. Sadašnji trenutak je jedino što imamo i zalud su vijesti iz našeg „kraljevstva.“

 

I tako dalje...,i tako dalje.

 

***

 

U partizanskoj nam Domovini ništa novo. Mujo sjašio, Delija uzjašio.

Sanaderu su trebale godine da na koljena dovede jednu stranku. Plenković je to učinio za par dana. „Prijatelji“, pljačkaši, udbaši i lovci na fotelje saginju noseve i okreću leđa rodoljubima i ljudima koji štite hrvatske nacionalne interese. Vučji čopor i Jugosloveni likuju.

 

Iz izvršne vlasti istjerano je i posljednje hrvatsko čeljade.

 

Zašto, u ovoj ludoj zemlji, nitko ne objasni našoj mladeži da su 1942., godine partizani skupa sa četnicima napali Istočnobosansko mjesto Borač. Poklali su svo stanovništvo koje je bilo muslimansko. Titin partizanski zapovjednik, Petar Drapšin, je zahvalio đeneralu Draži - Čiči na bratskoj pomoći. U izviješću je, između ostalog, zapisao i ovo: „Turci su se uznemirili k'o hajvan.“

 

Zašto nitko ne kaže tko je Che Guevara iliti „Kvnik iz La Cabane“. To je onaj tip kojeg mladež nosi na majicama, a koji je osobno naredio preko dvije tisuće ubojstava „neprijatelja revolucije“.

 

Zašto nam nitko ne kaže u kakvim je akcijama sudjelovao Nelson Mandela gdje je ubijeno preko pedeset ljudi. I na kraju je dobio Nobelovu nagradu.

 

Zašto nitko, u ovoj bolesnoj državi, našoj mladeži ne kaže – zašto kopilani spuštaju državni stijeg na pola koplja na dan kad je Gotovina s vitezovima jurišao na Knin?

 

Ne!

 

Za nih je problem dr. Hasanbegović – čovjek koji kaže da je domovinski rat temelj moderne hrvatske države.

 

Oni izmišljaju povijest i seru se na Bleiburg.

 

PV


Listopad 2016.