Tko mi je maznuo mlijeko?!


Oni će ti reći: Sva su putovanja proputovana.

Ti ćeš odgovoriti: Nisam bio tamo da se sam uvjerim.

Oni će biti uporni: Sve je već rečeno.

Ti ćeš biti uporan: Ja još nisam rekao svoje.

No, oni će opet reći: Sve je već učinjeno.

Ali ti ćeš odgovoriti: Moj put još nije završen.

Ali pazi! Svaki put je dug i težak. No, nemaj straha

– ti si vratar.

Možeš proći i ići sve dalje i dalje.

Putuj sretno!

 

Jesen donosi berbu plodova na većini biljka trajnica kao što su jabuke, kruške, šljive, grožđe... Isto tako na većini listopadnih stabala tijekom jeseni će otpasti svo lišće. Također tijekom jeseni životinje koje spavaju zimski san će finalizirati nakupljanje masnih naslaga i zaliha hrane koje će im omogućiti da prežive zimu.

─ Hvala Vam gospođo Google

 

Dok čekam da kava napokon iscuri iz moje nove Espresso mašine, pogled mi skrene kroz prozor na grabovu šumu, preko ceste. Obzirom da moj um funkcionira lokalno i obično zamijetih da je ljeto pri svome svršetku. A, onda mislim kako sam sklon prostodušnosti (u Businessu je to nedostatak a u pravu olakotna okolnost), iskrenosti i unutarnjem optimizmu, nije dobro sve uzimati zdravo za gotovo. Svi ćemo mi, jednoga dana umrijeti. Gospodin Isus je oživio Lazara ali Lazar je opet umro. Klima će se promijeniti. Oceani i vode će se dići i nabujati. Velike zime će se vratiti. Sunce će spržiti zemaljsku kuglu. Postat će neka druga vrsta, i to je istina. Dakako da postoje i zlo i ruglo i danas kao i prije i uvijek će postojati. Tražene su loše vijesti i svi znademo za njih. I sâm sam jednako ojađen i frustriran kao i većina vas, jer ptice rugalice su svugdje. Šaljem novac, slušam vijesti, glasujem, perem veš, kuham..., ali na kraju krajeva čovjek sam koji nastoji biti svjestan o neposrednom, običnom svijetu, prenoseći svoje misli.

 

Čemu ta ozbiljna lica braćo moja draga?; budimo i nadalje zadivljeni dražesnim i lijepim što postoji oko nas, jer to ne košta ništa. Uostalom Epiktet je jednom rekao: „Zašto brinuti o tome da ste nitko i ništa kad je važno biti netko i nešto u onim podučjima vašega života nad kojima imate nadzor i u kojima možete nešto značiti.“

 

Prelistavajući novine od pozadi gdje u Auslandsjurnal (tisak vučjeg čopora ne čitam. Usprkos pelinkovcu, nije dobro za trbuh) piše da će biti sunčano.

─ Ah..., evo, kava je iscurila. A, gdje mi je mlijeko?

 

 

pv

 


Rujan 2016.