Tko mi je maznuo pelinkovac


PV
PV

Popio sam moju tabletu protiv povišenog krvnog tlaka i još samo da popijem kavu pa bježim. Počela je padati kiša, a ja kišobran nemam, čekaj..., stvarno nemam. Pada ukoso. Gluho bilo, zašto baš sad?! Kako ću do auta okisnut će moja nova Top Gun jakna!? ─ pomislih. No, od tih strašnih misli odagna me ženski glas iza mene.

─ Ja te volim a sa onom kučkom si vjenčan.

I još veli ona ─ zašto ja tebi služim? ─ samo za krevet?!

 

Poslije ovih riječi kao da me netko ubode vilama, okrenem se i vidim ženu i muškarca za stolom iza, kako se prepiru. To je još više zaokupilo moju pozornost i izoštrilo sluh. On joj je (nisam mogao čuti) nešto mrmljao; sigurno ju je u nešto ubjeđivao ili se pak pravdao. Nema sumnje, braćo moja draga, ovdje se radi o preljubu, o ljubavnicima. Dakle, vadim moju bilježnicu.

 

Fakat, ljubavnicâ je bilo od kako je Boga i vijeka i bit će ih do svršetka svijeta. A muškarci poslije nekoliko godina braka ili kako oni kažu „dosade“ farbaju kosu, imaju avanturu i kao i uvijek (njih 90 %) u debeloj je  zabludi, jer misle da su dotičnu osvoji zbog svog šarma. Ne! Ljubavničin stvarni takmac je njegova žena (to je ona što po svunoć, depresivna, plače u postelji); što više suza udata žena prospe po jastuku utoliko je od ove vagina (to čudo prirode) vlažnija. Tada udata žena ne bi trebala biti skrštenih noguu i kleti sve okolo. One (ljubavnice) svoju sreću temelje na nesreći druge žene. Koliko dugo će taj cirkust trajati? Ako je iz ljubavi to će brzo proći, no ako (Bože moj) ovaj blento ima love e to je već druga priča. ...Jel?! Ukoliko je udata žena ljepša, pametnija ima visoki položaj, utoliko je njen muž privlačniji drugim ženama, potencijalnim ljubavnicama. Naravno, ni on ne može biti smotan k'o ćuskija, mora imati na sebi nešto da ih privuče. O tome, da bude ljubavnica, pomalo i ponekad mašta svaka, rekoh, svaka žena. Zamislite! Prije su muški izazivali ove druge na dvoboj da spase čast svojih žena (ljubavnicâ), posrnulu sujetu i usput svoj već porušeni ego. Žene su, dakako, uživale u tome; one vole i šepure se kao paunice, kad se muški zbog njih tuku. I umjesto da je džentlmenski prepusti ljubavniku, jer ionako je sve otišlo k vragu a i rogovi su očigledni, oni jedni druge pune olovom i sijeku mačevima. I opet pogreška; rogonja misli da je ljubavnik kriv i loš. Ne, on samo misli da je neka faca. Problem je u njegovoj dami; ustvari, to i nije „problem“,  samo ona njega više ne voli. Žene su uvijek voljele ljubavnike ženskaroše, bekrije i raskalašene muškarce koji su imali puno žena, jer i one žele da budu uzete kao ženke. Veliki su pjesnici posvećivali pjesme ljubavnicama, (stvarnim inspiracijama) a ne svojim ženama. Kad žena kaže da jako poštuje svog muža; nije ni svjesna da je rekla da ga više ne voli. Ljubavnica ga voli i njih dvoje zadovaljavaju osobnu potrebu za bliskošću koje u braku nema.

 

─ Možete me pratit, ili da malo zastanem? ... Dobro, idemo dalje!

 

S ljubavnicom je muškarac prisniji, dobro raspoložen ona mu daje toplinu koju kod kuće nema. Ona ga razumije, bolje shvaća i sve mu radi. S ljubavnicom je bliskiji i seksualno je više želi nego svoju ženu i ima ono što želi - tri u jednoj: damu, kurvu i domaćicu (ako mu napravi pitu).  Goete je u svom djelu „Izbor po srodnosti“ opisao kako je ljubavnica kao ženka bolji i srodniji izbor i upravo zbog tog ne treba potcjenjivati utjecaj ljubavnice jer ona je ustvari prva; bez obzira što ju udata žena naziva kurva ili drolja. Međutim, radi se samo o malo slobodnijoj ženi koja udovalja muškarcu, a prava kurva bi mogla biti ova druga, dakle supruga, je se udala samo da se proda i njene seksualne maštarije su isparile. Takvih ima preko 90%, samo one toga nisu svjesne. One su, mislim ljubavnice, sračunate uvijek znaju što žele i zahtijevaju kad je muškaracu njenom zagrljaju, u njoj. Tad je muškarac najslabiji i obećava i nemoguće. No, sveukupno gledajući žene su u odnosu na muškarce, odlučnije više hladnokrvne; kada ona nešto odluči, ona to i čini i ne briga je što će reći ovaj, onaj, selo, peti, šesti. Općenito gledajući žene imaju istančano osjetilo -  da li njen muž flerta i koja bi mogla biti u igri, dok muškarci to nemaju, oni se pozivaju na logiku, čast i hladan razum. Ako žena i ima malkice časti ona to veže za seksualnost i ako ona vara, ona to radi hladnokrvno, sračunato dok su muškarci šeprtlje, nervozni i bivaju brzo  otkriveni kao prevaranti. Muškarci su brbljaviji i mogu se čak otkriti i u snu izgovarajući ime ljubavnice. Kad ljubavnica odluči da se uda za ljubavnika ona će učiniti sve da se to ostvari; jer taj brak je tako i tako ruševan samom spoznajom da je on (tuđi muž) već u njenom zagrljaju. No kada ljubavnica ostvari svoj cilj, pitanje je samo vremena kad će se se ponašati ne ženstveno, tada ovaj počinje razmišljati kako se uvaliti nekoj drugoj među noge.

 

Dakle, udate žene bi namjesto da potežu brakorazvodne parnice i pištolj, trebale obnoviti donji veš jer ovaj njen šmokljo ionako misli izgleda donjom glavom.

 


Studeni 2016.