Zato muškići kažem vam nešto poput norveškog namještaja

IS
IS

Ženama se, nek im je Bog u pomoći, sviđamo mi muškarci. Sviđali smo im se zapravo, godinama, stoljećima, oduvijek. Ja to ništa bolje ne mogu razumjeti od vas. To je jednostavno tako i ne ispituje se i ne dira se; kao svjetla na semaforu. Ako pođeš oko toga prćkati nastat će kaos. Ne isplati se. One uvijek dobiju ono što su željele. Onda sjede i misle da to nisu htjele. Nietzsche je jednom rekao (a kad ja citiram filozofa onda curke skoče kao kobre, hoće oči da mi kopaju i kažu Nietzsche je bio poremećena budala) dakle, Nietzsche kaže: Žene su po prirodi takve da svaka istina (o muškarcu, ljubavi, djetetu, društvu ili životnom cilju) izaziva u njima gađenje i nastoje se osvetiti svakome tko im otvori oči.

 

─ Ne znam ja, evo, tako piše. Pa opet velim: „Kad ako ne sad?“ No, moram kazati da ženskinje više razumije i znade saslušati, dok su muški zadrti i sirovi, da ne kažem šeprtlje u tom segmentu. 

Zato muškići kažem vam nešto poput norveškog namještaja, bez ukrasa. Izbjegavaj nove ljubavi dovesti svojoj kući. Želim kazati, nikad nemoj (rasteži na sve načine) dopustiti da vidi gdje živiš ─ odmah si počnu zamišljati odrubljene glave u tvom zamrzivaču i hrpu prstiju u ladici za povrće tvog hladnjaka. Ili, što je još gore, suprugu. Ali ako se to i dogodi pobrini se da bude sve pospremljeno i počišćeno. Dakako i samo po sebi razumljivo skloni limenke i prazne boce od piva, a nipošto ne smije vidjeti bocu na kojoj piše: "Od Nove godine prestajem i piti ću samo jedan Pelikovac na dan - tjedan." Nemoj puno brbljati, budi pametan i cool.

 

Kad ona kaže (a znaj da hoće): "O čemu razmišljaš?" Nemoj, molim te reći: "Razmišljao sam o tome kako te jako volim", jer to ne samo da nije istina  nego i umanjuje tvoj ego i muževnost. Možeš se izvući riječima: "Razmišljao sam o tome kako ti zubima kidam odjeću i valjam se s tobom u krevetu". Ali oprezno s tim i umjesto jaja uključi mozak. Ovdje bih, također, savjetovao neiskrenost (slaži brate, muško si): "Nogomet je gubljenje vremena i ne interesira me to." Ili pak: „ako te pita zašto stavljaš obloge od leda na šaku, reci da si nekom kretenu razbio nos, jer je ovaj nasrnuo na nekog slabijeg“. Žene vole gladijatore. Ustvari jako je bitno otkriti što manje o sebi. Budi cool i zatvoren i nikad izravno odgovarati. Prošeći do prozora (Pokahontas je na brzinu oprala zube i čeka u postelji kao zapeta puška) i uz pripaljivanje cigare i poslije povučenog dima, otprilke, reci: "Nije li fascinantno to što su Darwin, Allan Poe, Tin Ujević gledali isti mjesec". (Bože, kako je on još i pametan - pomislit će). Nemoj krivo shvatiti ─ to je neće zavarati ili navesti da pomisli da si ti, doista, razmišljao o prolaznosti vremena, života i svijeta koji se bez prestanka mijenja ili, pak, o tvojoj pameti. Pusti sad to! I Dante je bio pametan, ali ga Beatrice nije šljivila ni dva posto, i da je nije opisao (bio je u nju zaljubljen do ušiju), koja je bila osrednja žena i išla u krevet s anonimusima i polusvijetom, nikad ne bi čuli za nju. To nije bitno za nju u tom času. Ona i ne želi znati o čemu ti stvarno razmišljaš. Ona želi, prijatelju moj, da budeš platno na kojemu će šarati svoje najljepše snove i prohtjeve. I, velim ti, pamet u glavu jer ona će prije ili poslije izvući kandže. 

─  Ne kužiš?! No, dobro , možda drugi put

 

─  Tko mi je, od vas, maznuo jaje?