Zgubidani


Nietzche je jednom rekao

─ "Ne poznajemo motive postupka; ne poznajemo postupak koji poduzimamo; ne znamo što iza toga nastaje. No o svemu tome mislimo suprotno: navodni motiv, navodni postupak, navodne posljedice spadaju u znanu nam povijest čovjeka, premda utječu i na njegovu neznanu povijest kao svagdanji zbir triju zabluda."

 

Kao i svaki muškarac, koji drži do sebe, i ja postadoh posjetiteljom fitnes centra, jer spoljašnji izgled je, tako su mi rekli, bitan subjekt. Mada, neću vam otkriti toplu vodu ako kažem da sam uvijek volio lagodan život. Znate ono; pored kamina, debela cigara, konjak i (ako ima) slavonski kulen. Ko' i svaki normalan muškarac sklon sam sitnim porocima pa ako hoćete i besposličarenju. Pri prvom posjetu imao sam učiteljicu; "Bože, kako je ona gipka i plava" - pomislih.

 

─ Ime i Prezime?

─ Tako i tako.

─ Pušiš li?  

─ Pušim.

─ Piješ li?

─ Pijem.

─ Kondicija, skala od jedan do deset?

─ Jedan.

─ Mein Gott!

 

***

 

Posljednji predsjednik Mađarske komunističke partije Karoly Grosz, 1991. godine je rekao - "Paradoksalno, partiju nije uništila njezina opozicija, nego njezino vodstvo."

 

U drugom Memorandumu SANU koji je objelodanjen 2011. godine (koja podudarnost), između ostalog piše:

 

- Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
- Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
- Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
- Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;

 

Tko je bio na vlasti (u Hrvatskoj) i tko je provodio ove upute? "Neka stisnu petlju pa neka ga smijene ako smiju!" ─ reče ludi rimski car koji još uvijek vlada, dakako uz potporu vučjeg čopora.

─ Njima je, kume, drago da hrvatska bude u okviru velike Srbije

─ Znači vojvoda nije bio u pravu s onim; Vivovitica-Kavovac-Kavobag?

─ Ma, jok, kume, sve do Trsta!

─ Al' mi ide na živce. Jebote led, al' mi ide na živce.

"Vučiji čopor", dakle mediji (Ravnogorski pokret je za njih pičkin dim) se natječu tko će više mrziti hrvatski narod i još k tomu dodamo Top listu nadrealista iz Metkovića. (Da razmotrimo pa da donesemo konsenzus). Ako nova Vlast ne bude smjenjivala Zokine zgubidane i Hrvatomrsce plus stoku sitnog zuba, Hrvatskoj nema napretka.

─ Šaraj malo brate!

─ Jebote led, al' mi idu na živce!

 

PV

 


Veljača 2016.