Hrvatski medijski "vučji čopor"


Admiral Davor DOMAZET - LOŠO

 

Paradigma političke korektnosti jest u tome što ona dopušta raspravu o svemu i svačemu, ali u njoj sudjeluju pretežito "odabrani" i "posveće­ni". Oni malobrojni kritičari političke korektnosti, koje "svevideće oko" propusti sjesti za "raspravljački stol" tipa Latinica ili Otvoreno, propušte­ni su s namjerom da im se, u montiranom procesu, sudi, njima osobno ili idejama, odnosno vrjednotama koje oni zastupaju. Odnos snaga, vojnim rječnikom rečeno, jest pet prema jedan. Ako se još pribroje dva do tri montirana i tendenciozna priloga s krajnje pristranim i isključi­vim voditeljem, taj se odnos poveća na osam prema jedan. U takvom krajnje nepovoljnom odnosu snaga, rezultat je unaprijed poznat.

 

Na jednu riječ kritičara političke korektnosti dolazi pet do osam proti­vničkih. Ne samo to, nego se uopće ne sluša što on govori, jer je svojim stajalištima unaprijed proigrao pravo na civilizirane oblike ponašanja, kako to nalaže doktrina političke korektnosti. U ovakvom obrascu uistinu nije riječ o raspravi, nego o prevenciji, tj. o onemogućavanju rasprave. Zato televizijske emisije poput Latinice, Kontraplana ili Otvorenog u koji­ma sudjeluje pet i više sudionika, imaju sva obilježja "vučjeg čopora".

 

Ista obilježja imaju i one emisije u kojima se sudioniku (cima) po­stavlja pet pitanja, tobože aktualnih i na prvi pogled različitih. Tipičan primjer te vrste "vučjeg čopora" jest emisija znakovita naziva Piramida, koja se emitira na HTV-u, kao i emisija U sridu, koja je svojedobno prikazivana na Novoj TV.

 

Nositelji političke korektnosti u Hrvatskoj jesu umrežene skupine, "vučji čopori", koje čine bivši praksisovci, nepopravljivi marksisti, re­ciklirani titoisti preko noći preoblikovani u demokrate i liberale, koji se nikako ne mire s povijesnom činjenicom raspada Jugoslavije i stva­ranja neovisne hrvatske države. Oni iz znanstveno-sveučilišnih i me­dijskih sinekura, kako ističe Jure Vujić, sustavno provode "policijsku kontrolu misli" demoniziranjem i prozivanjem svega što ima nacional­ni predznak, tabuizacijom, cenzurom i etiketiranjem političkih neistomišljenika.

 

 

 

Vrelo:"Strategija vučjeg čopora-Tko je Hrvatsku pretvorio u veliko lovište", str. 19-20


 


Veljača 2016.