Podrška Hrvata iz Švicarske ministru Zlatku Hasanbegović


Poštovani gospodine ministre Hasanbegović

 

Najstarija hrvatska udruga u Švicarskoj. Hrvatska kulturna zajednica (HKZ), osnovana 1971. god., sa zanimanjem, ali i zabrinutošću, prati politička događanja u domovini. Stoga ne možemo ne reagirati na hajku koju protiv Vas kao Ministra kulture, a i osobno, provodi grupa komunističkih ostataka, njihovih potomaka i sljedbenika. Svi oni, na račun poteznih obveznika, godinama rade protiv Hrvatske države i omalovažavanju njezine svetinje, te vrše svjetonazorski i moralni teror nad hrvatskim stanovništvom.

 

Ne čudi činjenica da im Vi kao povjesničar i osoba iz kulturnog života, predstavljate veliku opasnost, jer se vodite povijesnim činjenicama. Uskraćujući im povlastice i privilegije koje su si sami dodjeljivali ili su im godinama nepravedno dodjeljivane, Vi ukazujete na pristranost njihovih političkih mentora i nepravdu prema kulturnim djelatnicima koje ne dijele njihov svjetonazor.

 

Rušeći Vas svojom histeričnom huškačkom bukom, oni žele srušiti sve što diše istinom, pravdom, svjetlom i nadom za bolju hrvatsku sutrašnjicu.

 

Vaša odlučnost i nesebična žrtva za pravu, istinsku slobodu svoga naroda, podsjeća nas na osnivače naše udruge, koji su u opasna komunističko-udbaška vremena neustrašivo promicali, prenosili, gajili i branili hvatsku kulturu i pravo na opstojnost Hrvatske i Hrvata.

 

Poštovani gospodine ministre, imate naše povjerenje i punu podršku u provedbi planiranih reformi, imajući u vidu čuvanje povijesnog i kulturnog digniteta naše domovine Hrvatske.

 

S poštovanjem

 

HRVATSKA KULTURNA ZAJEDNICA U ŠVICARSKOJ

 

Ivan Matarić, predsjedik

Milica Krakan, dopredsjednica

 

 


Veljača 2016.